Mäklarens kommentarer

Hallberg-Rassy-varvet är kända för sina välbyggda långfärdsbåtar, tillverkade av högsta kvalitet och med en otrolig finish i träarbeten. HR37 är speciellt designad för havssegling med sin ”center cockpit”, fasta vindruta med robusta grabbräcken, väldimensionerade rigg och stabila seglingsegenskaper.

Modellen är den andra generationen av Germán Frers-designade Hallberg-Rassys där just seglingsegenskaperna har förbättrats. Med ett bredare akterskepp och en längre vattenlinje är hon en riktigt snabb cruiser.

2006 fick HR37 utmärkelsen ”Årets båt” av Cruising World Magazine och några år senare så blev HR37 totalvinnare i rallyt ARC+ som går över Atlanten.
Den här båten fullkomligt älskar att vara till sjöss och både akterdäcket och fördäcket är stort. Det underlättar både vid segelhanteringen och tilläggning. Vatten- och dieseltankarna är väl dimensionerade för långa överfarter.

Samtidigt erbjuder den här båten ett bekvämt liv ombord. Under däck finns stora utrymmen och upp till 7 personer kan sova över. Dels finns det tre sängar i den rymliga akterkabinen, och dels två sängar i den främre kabinen. Båda kabinerna har även gott om stuvutrymmen och garderober. I salongen finns två soffor med uppfällbara ryggstöd som omvandlas till fullängdskojer där man sover väl. Salongen är ljus tack vare ljusinsläpp från sina 4 ventiler. Pentryt är u-formad och designat för att man säkert och lättare ska kunna laga mat till sjöss.
Vid navigationsplatsen finns det tillräckligt med utrymme för att planering av navigering, plotta sjökort och gott om yta kvar för ytterligare installationer. Det är också en bra uppställningsyta för maten innan servering. Badrummet rymmer allt som behövs och förväntas. Toalett, handfat, dusch och gott om förvaring. Det är även bra ventilerat och har värme.
En av de största överraskningarna med HR37 är det stora maskinrummet under sittbrunnen. Det är riktigt stort för en 37-fotare och har bra med utrymme för ytterligare installationer, service- och underhållsarbeten.

Just denna HR37 har den grunda kölen på 1,60m. Detta innebär att båten har få begränsningar. Du kan segla runt bland vackra skär i den grundaste delen av skärgården eller gå för motor genom Europas kanaler. Eller varför inte korsa dom stora haven och segla jorden runt?

Denna HR37, BLÅ JUNGFRUN, är välutrustad och uppgraderad under åren. Hon har förvarats inomhus flera vintrar och under de senaste åren har hon seglats sparsamt. Finishen och inredningen är i gott skick och tygklädseln på dynor och madrasser samt heltäckningsmattor är i mycket fint skick.

Denna HR37 erbjuder allt i ett; lyx, komfort, säkerhet och tidlös design. Blå Jungfrun är en välbyggd och prisvärd långfärdsbåt som kan ta dig vart du vill.

Key Facts

 • Seldénmast med rullstor.
 • Yanmar 4JH4E, 54 HP.
 • Bogpropeller.
 • Elektriskt ankarspel.
 • Ny sprayhood med sittbrunnskapell.
 • Raymarine 12” plotter.
 • MaxSea Computer navigator.
 • Raymarine autopilot.
 • VHF, AIS, Radar.
 • 7 kojplatser.
 • Badplattform med stege i aktern.
 • Grund köl, 1.60m.
 • Dieselvärmare (Webasto) med utblås I alla kabiner och salong.
 • Nya heltäckningsmattor i hela båten.
 • Nyligen installerade mantågsöppningar på båda sidor.
 • Peke med ankarrulle och stege.

Ägarens kommentarer

BLÅ JUNGFRUN har varit det bästa tänkbara sommarhemmet för oss. Hon är rymlig och är byggd i högsta kvalitet och har många genomtänkta lösningar. Det finns gott om plats för att ta med både familj och vänner på en tur.

I svaga vindar accelererar hon snabbt och i hårda vindar känns hon kursstabil och robust. Vi har alltid känt oss helt trygga ombord på BLÅ JUNGFRUN. Vi litar på henne i alla lägen, även när sjön blir kort och krabb, som den så ofta blir på Östersjön.

Vi kommer alltid att minnas Blå Jungfrun som den perfekta båten.


Information
 1. Tillverkare: Hallberg-Rassy
 2. Båtmodell: Hallberg-Rassy 37
 3. Båtnamn: BLÅ JUNGFRUN
 4. Designer: German Frers
 5. Tillverkad: 2005
 6. Längd: 37’2” / 11.32m
 7. LWL: 33’6” / 10.20m
 8. Bredd: 11’8” / 3.55m
 9. Min djup / Max djup: 5’3” / 1.60m
 10. Deplacement: 7,500kg / 16,535lb
 11. Kojer: 7 kojplatser i 2 kabiner / 1 toalett(er)
 12. Motor: 1 Yanmar 4JH4E (55hp) Diesel
 13. Plats: Stockholm, Sweden
 14. Pris: SEK2,100,000, EU VAT paid
Kontaktuppgifter
kim-silfving-23, Berthon Brokerage

Kim Silfving
Berthon Scandinavia
Tel: +46 739 960 849
E-Mail: kim.silfving@berthonscandinavia.se


Your Local Broker, Internationally

Berthon UK
(Lymington, Hampshire - UK)

Sue Grant
sue.grant@berthon.co.uk
0044 (0)1590 679 222

Berthon France
(Mandelieu La Napoule, France)

Bruno Kairet
bruno.kairet@berthonfrance.fr
0033 (0)4 93 63 66 80

Berthon Scandinavia
(Henån, Sweden)

Magnus Kullberg
magnus.kullberg@berthonscandinavia.se
0046 304 694 000

Berthon Spain
(Palma de Mallorca, Spain)

Simon Turner
simon.turner@berthonspain.com
0034 639 701 234

Berthon USA
(Rhode Island, USA)

Jennifer Stewart
jennifer.stewart@berthonusa.com
001 401 846 8404


Top

Search BerthonScandinavia.se