Mäklarens kommentarer

Denna Koopmans 47 MOON designades av Dick Koopmans och byggdes av Klaas Bood Yachtbouw i Holland. Den levererades till sin första ägare 2001. Nuvarande (andra) ägare tog över ägandet 2012. MOON har gett sina ägare underbara år av cruising och liveaboard i både varmt och kallt klimat.

MOON är en solid långkölad båt med centerbord, byggd i wood core av cederträ och epoxi. Med centerbordet i övre läge är djupgåendet endast 1,5 m vilket gör att du kan segla och ankra i gruna vatten.

Pilothuset och ”hard toppen” erbjuder utmärkt skydd i alla väderförhållanden. Korkdäcket som installerades 2014 och är limmat (inga skruvar) och ger inte bara bra isolering utan också bra grepp vid arbete på däck, oavsett om det är vått eller torrt.

MOON kommer med en vitmålad masthead cutter rigg (Holland Spares) med två raka spridare. Det konventionella storseglet har 5 lattor och 2 rev och hissas från sittbrunnen med hjälp av en elektrisk vinsch. De två förseglen, en yankee och ett kuttersegel, rullas in och ut från sittbrunnen.

Inredningen är designad för 2-4 personer. Vid nedgångstrappan finner du navigationsplatsen, toa med dusch, en sittgrupp med ett bord och en akterhytt med dubbelkoj. Tack vare pilothuset har man bra utsikt från såväl navigationsbordet som sittgruppen.

Föröver finns ett stort kök med elspis och elugn, en kontorsdel med bord, sittplats och förvaringsutrymme samt den välkomnande salongen med soffa och två bekväma fåtöljer. För om mastskottetet finns den andra toaletten med dusch och en hytt med dubbelkoj. Båten har genomgående mycket goda utrymmen för förvaring.

MOON är utrustad för långfärdssegling och är utrustad med water maker, SSB-radio med modem för GRIB-nedladdningar, autopilot och vindroder, navigationsdator, uppdaterad el och elektronisk utrustning, värmesystem som gör det bekvämt att vistas ombord även mitt i vintern.

Om du letar efter en solid, kontinuerligt uppdaterad och servad havsgående båt i gott skick, redo för nya äventyr, i vilken del av världen som helst – kan MOON vara rätt yacht för dig!

Key Facts

 • Solid wood core konstruktion av cedarträ och epoxy.
 • Invändig blyballast.
 • Långkölad med centerbord 1,5 / 3,1 m djupgående.
 • Pilothus.
 • Hard top.
 • Kutterriggad masthead rigg med dubbla försegel på rullar.
 • Elektrisk vinsch för segelhantering.
 • Korkdäck (limmat utan skruv) – 2014.
 • Sov 2 + 2 personer i två hytter.
 • Elspis och elugn.
 • Värmesystem för komfortabelt boende i kallt (och varmt) klimat.
 • Watermaker.
 • Navigationsutrustning B&G – 2014.
 • Autopilot.
 • Vindroder.

Ägarens kommentarer

MOON söker sin tredje besättning.

Den första besättningen tog henne från Holland till Malaysia via Medelhavet och Suez. Den andra från Malaysia till Sverige via Japan, Alaska, Kanada, USA, Mexiko och genom Panama. Fortsatte norrut längs USAs ostkust till Kanada och vidare till Grönland. Sista biten blev via Hebriderna/Skottland och hem till Sverige.

MOON byggdes i Holland på det välrenommerade varvet Klaas Bood enligt första besättningens önskemål. Klaas Bood varvet byggde skrov i woodcore och med hög finish på teakinredningen.

Suveränt inredd för två + två med alla bekvämligheter. Både första besättningen och vi som nu ska börja vårt tredje liv har seglat båten nästan uteslutande med tvåmansbesättning.

MOON sjösattes 2001 och fick 2014 en ordentlig uppdatering efter att ha legat still i Malaysia i flera år. Sen dess har vi seglat henne drygt 40 000 sjömil och kan inte annat än beundra hur sjövärdig och komfortabel båten är i alla väder.

Klassiska linjer med ett riktigt djupvattenskrov. Långkölad och med centerbord gör henne grundgående när man vill och djupgående när det behövs. En stabil och kraftig rigg gör inte saken sämre. Segelytan är fullt tillräcklig i dom flesta sammanhang och där vi seglat har ett rev i storen varit regel.

Vi som nu säljer visste inte mycket om woodcore eller centerbord och kan nu efter 10 år konstatera att ett formstabilare skrov är svårt att få till med en vikt 10% lättare än motsvarande aluminiumskrov.

Allt har fungerat och som vinterbostad i kalla klimat är hon en önskedröm.

Det kommer att bli svårt att sälja den båt som varit vårt hem i många år, men sedan vi hittat ett hus i kombination med att vi inte blir yngre är det dags att släppa henne till en ny fräsch besättning med motsvarande drömmar om långsegling, bara bo i båt eller både och.

För att lära dig mer om MOON besök vår hemsida: https://www.sailaround.info.


Information
 1. Tillverkare: Klaas Bood Yachtbouw
 2. Båtmodell: Koopmans Pilot House 47
 3. Båtnamn: MOON
 4. Designer: Dick Koopmans
 5. Tillverkad: 2001
 6. Längd: 46’9” / 14.25m
 7. LWL: 41’4” / 12.6m
 8. Bredd: 13’ / 3.96m
 9. Min djup / Max djup: 4’11” / 1.5m – 10’2” / 3.1m
 10. Deplacement: 17,000kg / 37,479lb
 11. Kojer: 4 kojplatser i 2 kabiner / 2 toalett(er)
 12. Motor: 1 Perkins Sabre M65 (65hp) Diesel
 13. Plats: Bovallstrand, Sweden
 14. Pris: €225,000, VAT paid in EU
Kontaktuppgifter
magnus-kullberg, Berthon Brokerage

Magnus Kullberg
Berthon Scandinavia
Tel: +46 79 079 55 45
E-Mail: magnus.kullberg@berthonscandinavia.se


Your Local Broker, Internationally

Berthon UK
(Lymington, Hampshire - UK)

Sue Grant
sue.grant@berthon.co.uk
0044 (0)1590 679 222

Berthon France
(Mandelieu La Napoule, France)

Bruno Kairet
bruno.kairet@berthonfrance.fr
0033 (0)4 93 63 66 80

Berthon Scandinavia
(Henån, Sweden)

Magnus Kullberg
magnus.kullberg@berthonscandinavia.se
0046 304 694 000

Berthon Spain
(Palma de Mallorca, Spain)

Simon Turner
simon.turner@berthonspain.com
0034 639 701 234

Berthon USA
(Rhode Island, USA)

Jennifer Stewart
jennifer.stewart@berthonusa.com
001 401 846 8404


Top

Search BerthonScandinavia.se