Marknadsrapport

Berthon publicerar årlig en marknadsrapport, som granskar och rapporterar om båtförsäljningen under föregående år. Vi försöker även titta framåt, mot vad vi tror kommer att vara viktiga trender och förändringarna under det kommande året.

market-report-2024-cover-bb

Market Report 2024 (ENG, 6.33MB)

I vårt marknadsrapport hittar du också insiktsfulla artiklar från våra specialiserade båtmäklare, om hur trender, världshändelser och politik har format båtmarknaden under det gångna året. Vi delar också med oss av vår prognos för det kommande året.

Berthon Scandinavia är specialiserade på förmedling av andrahands segel- och motorbåtar 30-80 fot, tillverkade från början av 1990-talet fram till idag, tilverkade av välrenommerade svenska och skandinaviska båtvarv. Vi arbetar också med nyare båtmodeller från europeiska tillverkare och fungerar som exklusiv agent för Solaris Yachts (från Italien) i Skandinavien.

De flesta båtar som Berthon Scandinavia hanterar har svenska eller skandinaviska ägare. Båtarna är vanligtvis belägna i Sverige/Skandinavien eller norra Europa, men vi hanterar också båtar belägna i resten av Europa, USA och Karibien.

Vårt försäljningskontor ligger på Orust, mitt i hamnen i Henån. Här kan vi, utöver komplett internationell båtmäklarservice, även erbjuda plats vid vår visningsbrygga, inomhus visningsplatser och en välskyddad gästhamn. Vi har också möjlighet att erbjuda alla tänkbara båtservice, re-fit och vinterförvaring i samarbete med lokala servicevarv.

På Berthon har vi drygt 20 kollegor, som alla arbetar tillsammans för att hitta rätt köpare till rätt båt. Våra kontor finns i England, Sverige, Spanien och USA.

Självklart använder vi oss av global marknadsföring via digital annonsering, tryckt media och deltar i relevanta internationella båtmässor och evenemang.

Vi informerar också cirka 50 externa båtmäklare månadsvis om de båtar vi har till salu och bjuder in till samarbete och, i enlighet med accepterad internationell båtmäklarpraxis, delning av provision med de som presenterar köpare till ”våra” båtar. De båtar vi förmedlar blir snabbt synliga för många potentiella köpare i Skandinavien, resten av Europa och andra länder.

Search BerthonScandinavia.se