Marknadsrapport 2022

Berthon publicerar årlig en marknadsrapport, som granskar och rapporterar om båtförsäljningen under föregående år. Vi försöker även titta framåt, mot vad vi tror kommer att vara viktiga trender och förändringarna under det kommande året.

market-report-2022-cover-bb

Marknadsrapport 2022 (ENG, 9.75MB)

I vår marknadsrapport finner ni insiktsfulla artiklar från våra specialiserade båtmäklare, om hur trender, världshändelserna och politik har format båtmarknaden under det senaste året och vi delar med oss om våra tankar och prognoser inför det kommande året.

Årets utgåva innehåller dessutom en mycket läsvärd artikel om hur Brexit antagligen kommer att påverka försäljning och inköp av engelska andrahandsbåtar och en artikel från PYD som levererar båtar runtom i världen ”på egen köl”.

Berthon Scandinavia är specialiserade på förmedling av andrahands segel- och motorbåtar 30-80 fot, tillverkade från ca 1990 och fram till idag, byggda av välrenommerade svenska och skandinaviska båtvarv. Vi arbetar även med nyare båtmodeller från europeiska båtvarv och är exklusiv agent för italienska Solaris yachts i Sverige och Finland.

De flesta båtar som Berthon Scandinavia förmedlar har svenska eller skandinaviska ägare, båtarna befinner sig oftast i Sverige eller norra Europa men vi förmedlar även båtarna ligger i hamnar i övriga Europa, USA och Karibien.

Vårt försäljningskontor finns på Orust, mitt i hamnen i Henån. Här kan vi, utöver komplett internationell båtmäklarservice, även erbjuda plats vid vår visningsbrygga, inomhus visningsplatser och en välskyddad gästhamn. Vi har även möjlighet att erbjuda all tänkbar båtservice, re-fit och vinterförvaring i samarbete med lokala servicevarv.

Inom Berthon är vi är drygt 20 kollegor, baserade i fem länder på två kontinenter, som alla samarbetar för att finna rätt köpare till rätt båt. Våra lokalt förankrade kontor finns i England, Sverige, Frankrike, Spanien och USA.

Vi använder oss såklart av världsomspännande marknadsföring via digital annonsering, tryckt media och deltagande på relevanta internationella båtmässor och events.

Vi informerar även månadsvis ett 50-tal externa båtmäklare om de båtar vi har till försäljning och inbjuder till samarbete samt, i enlighet med vedertagen internationell båtmäklarsed, att dela arvodet med den mäklare som presenterar köpare till ”våra” båtar. De båtar vi förmedlar blir mycket snabbt synliga för väldigt många potentiella köpare i Skandinavien, övriga Europa och andra länder.

Search BerthonScandinavia.se