Solaris Yachts

Solaris Yachts har lång historik av både produktion av nya båtar, reparation och refit av båtar. Varvet slog upp sina portar 1974 i Aquileia, längst upp i den venetianska lagunen, ett område välkänt för sina båtbyggartraditioner. I moderna produktionslokaler precis bredvid vattnet har du möjlighet att provsegla och besöka produktionen. I mer än 40 år har man byggt väldigt fina prestandabåtar och numera finns modeller från 40 fot till 111 fot.

Segelbåtarna kännetecknas av innovativ design, mycket hög konstruktions kvalitet och finish. Solaris designteam har med stor framgång och i samarbete med Javier Soto Acebal designat dagens flotta av 11 modeller. Solaris Yachts räknas som ett av dom mest prestigefulla varven i världen och vid senaste Boat International World Superyacht Awards vann man pris för sin senaste superyacht Solaris 111 RS.

Framgångarna för Solaris har kommit mycket tack vare sin byggfilosofi, en kombination av teknik, styrka och traditionell tillverkning. Varje Solaris har ett 40mm huvudskott i komposit, skottet lamineras på båda sidor mot skrovet och däck. Röstjärn tillverkade i komposit lamineras med vakuumteknik. Längs-och tvärgående balkar är helt laminerad till skrovet. Alla kölar har en bred kölplatta för optimal kraftöverföring och kraftfördelning för dom 30mm grova stålbultarna som förbinder kölen med skrovet. Båtarna är otroligt starka och byggda med de bästa komponenterna och materialvalen. Den höga kvaliteten gör att varje Solaris behåller ett högt andrahandsvärde och framför allt problemfri seglingsglädje för dig som ägare.

Det första man lägger märke till är oftast den fina designen på Solaris modeller men det är först när man kommer ut på vattnet man verkligen förstår fördelarna med en Solaris. Båtarna är designade och konstruerade för att du med en väldigt liten besättning ska få ut maximalt av din segling. En stor öppen sittbrunn där du som skeppare lätt får överblick över hela båten, vinschar och skot finns inom behändigt räckhåll. Alla modeller levereras med självslånde försegel för enkel och säker segelhantering vid inomskärs segling, i kombination med integrerat peke med fäste för gennaker blir detta en oslagbar kombination även på regattan.

Solaris levererar prestanda och komfort i en helt egen division, du kommer att få många beundrande ögon varje gång du kommer in i hamn.

Berthon har sedan många år haft ett nära samarbete med Solaris Yachts. Flera av våra kontor är agenter för dessa fantastiska italienska segelbåtar. En trygghet för dig där det finns ett nätverk med kunniga seglare och servicetjänster.

Magnus Kullberg: magnus.kullberg@berthonscandinavia.se
Fredrik Sundberg: fredrik.sundberg@berthonscandinavia.se

Solaris 40

Solaris 40 är den senaste modellen och hon lanserades 2021. Hon har ärvt utseende och naturligtvis komforten från sina större systrar. Idén bakom Solaris 40 var att införliva den senaste innovationen och utvecklingen samtidigt som man behåller de eleganta Solaris-linjerna - som Javier Soto Acebal har skapat i hela Solaris-flottan.

Ytterligare Information

Solaris 44

Solaris 44 premiärvisades på Cannes Yachting Festival 2018 och fick ett fantastiskt mottagande. Över 30 båtar har byggts och intresset för denna populära yacht fortsätter. Skrovformen och designen av Solaris 44 sågs först på Solaris 55, skrovets chines som följer hela vägen akterut till akterspegeln är numera ett känt trademark för Solaris. Hennes dubbla roder ger otroligt bra grepp i vattnet och naturligtvis ger de dubbla styrpositionerna fantastisk sikt över däck och segel. Hennes seglingsprestanda talar för sig själv och hon är perfekt balanserad till sjöss.

Ytterligare Information

Solaris 50

Solaris 50 blev vinnare av ”Performance Cruiser of the Year” vid European Yachting Awards 2015 och revolutionerade marknaden när den lanserades första gången 2015. Den markerade starten på en ny era för Solaris och var ett första steg in i en revolutionerande ny design som nu kan ses i hela modellprogrammet. Precis som med sina moderna systrar var den noggrant genomtänkt av designern Javier Soto Acebal, som kombinerade hans sydamerikanska utstrålning med klassisk italiensk stil. Den helt nya Solaris 50 lanserades under 2022, den har givetvis det äkta Solaris-DNA:et med utmärkta sjöegenskaper, prestanda och enkel hantering.

Ytterligare Information

Solaris 55

Efter 14 långa månader med hårt arbete på designkontoret kom så småningom den spektakulära Solaris 55. Varje detalj granskades och finjusterades för att säkerställa att hon blev ett riktmärke för 16 m yachter, vad gäller utseende, kapacitet och prestanda. Precis som sina systrar har hon samma moderna skrovdesign, maximal bredd hela vägen akterut, en designfunktion som numera ses mest på ett stort antal kappseglingsyachter. Hon har ett högt stabilitetsvärde där förhållandet mellan ballast och vikt ger ett rätande moment på mer än 40 %, detta skapas av hennes T-köl med bly bulb och fena i järn, tillgänglig med 3 m djupgående eller grundare 2,7 m som tillval.

Ytterligare Information

Solaris 60

2020 lanserades denna yacht för att sätta prejudikatet för framtiden för performance cruising yachter. Syftet var att skapa en Mini-Maxi vilket innebär att yachten inte får vara längre än 18,31 m så att hon kan delta i Mini-Maxi racing. Inklusive den prestigefyllda Mini-Maxi Cup som äger rum i fantastiska Porto Cervo varje år. Solaris 60 är den ultimata yachten för familjens seglare som också vill uppleva fantastisk kappsegling.

Ytterligare Information

Solaris 64 RS

Solaris 64 RS är en av de nyare modellerna från ritbordet hos Soto Acebal, hon lanserades 2019. Hon är en extremt innovativ yacht i bluewater cruising segmentet. RS modellerna har en ljus salong med stora fönster som ger en oslagbar panoramautsikt, den upphöjda salongen skapar utrymme för ett centralt maskinrum där alla service system är samlade, väl isolerad för att inte de två akterkabinerna ska störas.

Ytterligare Information

Solaris 68 RS

Solaris 68 RS är den perfekta yachten för bluewater cruising. Likt hennes mindre systerfartyg är hon extremt innovativ med oslagbar prestanda både över och under däck. Denna yacht är ett resultat av mångårig erfarenhet från design och konstruktion av segelyachter med fokus på långdistanssegling.

Ytterligare Information

Solaris 74 RS

Det är återigen dags att skapa historia genom att lansera en ny 22-metersyacht, Solaris 74 RS. Varvet har genom åren utvecklat och designat ett flertal modeller i denna storlek av yacht, varje yacht har blivit mer innovativ och presterat bättre på vattnet än sin föregångare. Ägarnas behov och ambitioner har blivit tillfredsställt och varje Solaris-yacht erbjuder säker och enkel offshoresegling.

Ytterligare Information

Solaris 80 RS

Skapad för bluewater-cruising med komfort samtidigt som den fortfarande är under 24m. Solaris 80 RS-designen har visat sig vara otroligt väl genomtänkt och det finns 2 alternativ för inredningen som skiljer sig betydligt – antingen med ägarens hytt föröver eller akterut, vilket är sällsynt på en yacht som denna. Oavsett vad du föredrar, har hon fortfarande 4 hytter plus fantastiskt besättningsboende, placerat för eller akterut beroende på ditt val av layout.

Ytterligare Information

Solaris 111 SY

Solaris 111 SY - skrov nr.1 lanserades 2020 men gjorde sin offentliga debut på Monaco Yacht Show 2021 och hon blev otroligt väl mottagen. Denna vackra yacht är byggd på begäran av tidigare Solaris-ägare. Yachten är likt andra i denna storlek semi-custom och kan därför anpassas för att möta just dina behov. Hennes lista över imponerande funktioner är oöverträffad, här finns allt som du kan önska dig.

Ytterligare Information

Search BerthonScandinavia.se