Om Oss

Berthon Scandinavia är specialiserade på förmedling av andrahands segel- och motorbåtar 30-80 fot, tillverkade från början av 1990-talet till idag, tillverkade av välrenommerade svenska och skandinaviska båtvarv. Vi arbetar även med nyare båtmodeller från europeiska båtvarv och är exklusiv agent för italienska Solaris yachts i Sverige och Finland.

Vårt försäljningskontor finns på Orust, mitt i hamnen i Henån. Här kan vi, utöver komplett internationell båtmäklarservice, även erbjuda plats vid vår visningsbrygga, inomhus visningsplatser och en välskyddad gästhamn. Vi har även möjlighet att erbjuda all tänkbar båtservice, re-fit och vinterförvaring i samarbete med lokala servicevarv.

De flesta båtar som vi förmedlar har svenska eller skandinaviska ägare. Merparten av båtarna finns tillgängliga på Orust eller på svenska väst- och ostkusten och vi förmedlar även båtar som befinner sig i Europa, USA och Karibien. Den typ av båtar som vi hanterar attraherar och säljs ofta till intressenter från Skandinavien, Europa och USA. Vi har sedan starten 2012 fokuserat på att erbjuda den kompetens och servicenivå som möjliggör en korrekt och rättfram försäljningsprocess vid internationell försäljning, såväl som vid lokal försäljning.

Vi som arbetar för Berthon Scandinavia har våra rötter från marinindustrin. Vi har tidigare arbetat för bl a Najad, Hallberg-Rassy, Sweden Yachts och Seldén och har god kännedom om de båtar vi säljer och den industri där vi är verksamma. Givetvis är vi också seglare med god kännedom och kunskap om olika typer av båtliv, allt från skärgårdssegling till oceansegling, i varierande väder och med olika typer av båtar och besättningskonstellationer. Våra kontaktuppgifter finner du nedan.

Inom Berthon International är vi drygt 20 kollegor, baserade i fem länder på två kontinenter, som alla samarbetar för att finna rätt köpare till rätt båt.

Kontakta oss gärna för information om de båtar vi har till försäljning eller om ni funderar på att sälja er båt. Vi erbjuder kostnadsfri värdering av er båt och diskuterar gärna med er om hur vi kan hjälpa till att förmedla er båt!

Kontakta oss gärna!

Allmänna förfrågningar +46 304 694 000 / info@berthonscandinavia.se
Magnus Kullberg +46 79079 55 45
Fredrik Sundberg +46 70822 02 09
Kim Silfving +46 73996 08 49
Birgitta Andersson +46 70169 23 58
Bo Lennström +46 70169 23 98
Doreen Ranisch +46 76400 35 45

Search BerthonScandinavia.se