Solaris 74 RS

Det är återigen dags att skapa historia genom att lansera en ny 22-metersyacht, Solaris 74 RS. Varvet har genom åren utvecklat och designat ett flertal modeller i denna storlek av yacht, varje yacht har blivit mer innovativ och presterat bättre på vattnet än sin föregångare. Ägarnas behov och ambitioner har blivit tillfredsställt och varje Solaris-yacht erbjuder säker och enkel offshoresegling.

Designern Javier Soto Acebal har tillsammans med varvets tekniska team återigen gjort ett fantastiskt jobb. Lyhördhet från tidigare ägares önskemål har i praktiken gjort denna 74-fotare unik i sitt slag.

Det finns två tydliga förbättringsområden som skapat essensen hos denna yacht. För det första så möts du av det moderna skrovet med en förmåga att skapa en framåtgående flytkraft, chine designen säkerställer perfektionen. Det andra är den extremt rundade aktersektionen som skapar idealiska förutsättningar för dom två roderbladen.

En bred sittbrunn med klassledande avstånd mellan dom dubbla rattarna kännetecknar däckslayouten hos Solaris båtar. Här har man framgångsrikt lyckats placera nedgången förskjuten åt styrbord sida och därmed lättillgänglig utan att störas av sittbrunnsbordet, som är placerat mot babord. Sittbrunnens ryggstöd möjliggör en framåtvänd position för gästerna ombord, och dom kan även njuta av en bred solsäng.

Under däck möts du av en ljus och rymlig upphöjd salong, dom stora fönstren skapar ett fantastiskt ljus och du har en oslagbar utsikt. Det finns flera olika layoutalternativ, hög bekvämlighet och rymd kännetecknar samtliga. Volymen i skrovet ger god plats åt 4 dubbelhytter plus besättningshytt med separat badrum, maskinrummet placeras midskepps.

Varvet letar nu efter dig som har intresse av att engagera sig i detta nya 22 meter långa Solaris projekt. Tillsammans med din kunskap och energi vill Solaris fortsätta historien som skrivits av Solaris och av seglare som älskar dem. Detta är ett toppklassikt yachtprojekt som kommer att förverkliga dina drömmar.

Tillgängliga båtar
Kontaktuppgifter
magnus-kullberg, Berthon Brokerage

Magnus Kullberg
Berthon Scandinavia
Tel: +46 79 079 55 45
E-Mail: magnus.kullberg@berthonscandinavia.se

fredrik-sundberg-2020, Berthon Brokerage

Fredrik Sundberg
Berthon Scandinavia
Tel: +46 70822 02 09
E-Mail: fredrik.sundberg@berthonscandinavia.se

Solaris 74 RS 1

Specifikation

LOA:21,60 m
LWL:20,38 m
Bredd:6,00 m
Djup:3,5 m (option 2,9 m alt. lyftköl 2,6 m - 4 m)
Deplacement (lätt):38,500 kg
Ballast:10,500 kg
Segelyta:273 m²
Genua:135 m²
Storsegel:138 m²
Motor:150 hk (option 175 alt. 230 hk)
Transmission:Axel
Generator (option):Se prislista
Vatten:1,200 L
Bränsle: 1,000 L
CE:Kategori A
Design:Javier Soto Acebal
Inredningsdesign:Solaris
Strukturell design:Solaris

layout

Klicka på en miniatyrbild

Search BerthonScandinavia.se