Gefion 73 är en custom byggd mycket välseglande båt med klassiska linjer. Ritad, konstruerad och byggd i Sverige. Tillverkad enligt American Bureau of Shipping´s normer för offshore racing yachts. Skrovet är byggd i glasfiber med PVC kärna och är utrustad med centerbord som medger variabelt djupgående mellan ca 1,4 m – 4,5 m.

Båten har seglats två gånger över Atlanten och visat mycket goda egenskaper. Gefion är designad för att kunna seglas effektivt av 1-2 personer och för att erbjuda bästa tänkbara komfort för 6-8 personer.

Gefion 73 är fraktionsriggad med mast av kolfiber, 3 spridare och fiol, rod rigg med hydraulisk akterstagsträckare och hydrauliskt uthal. Utöver storsegel och fock medföljer gennaker och stormfock. All segelhantering sker från mittsittbrunnen med hjälp av 12 vinschar placerade inom räckhåll för styrman.

På däck finner man dubbla ankarsystem i fören med två väldimensionerade ankarvinschar och två Bruce ankare. Även i aktern finns ett ankarspel med Bruce ankare. Däcket är målat med ljus non-skid som ger bra grepp i alla väder. På akterdäcket finns två stora stuvutrymmen. Totalt 16 skylights bidrar till god ventilation och bra ljusinsläpp.

Från sittbrunnen finns två ingångar till båten. Den aktre nedgången leder till ett båtens navigations central. Här finner man även en verkstad, en hytt med dubbelkoj, toalett, tvättmaskin och torktumlare samt passage för över/aktre ingång till det längsgående köket på styrbord sida och de två gästhytterna till babord. Den främre nedgången leder ner till den stora salongen som har två soffgrupper med tillhörande bord. Från salongen akterut finner man köket och de två gästhytterna, som har en gemensam toalett med dusch. I fören finns kaptenshytten med kontor, badrum och en stor ”walk in closet”.

Gefion är utrustad med det mesta man kan tänkas behöva. Komplett navigationsutrustning inkluderar radar, autopilot, SSB radio, Iridium satellittelefon och navigationsdator för att nämna något. Motorn är en Perkins 215 hk som tillsammans med den 25 hk hydrauliska nedfällbara bogpropellern ger bra kraft och gör båten mycket hanterbar, även i tajta utrymmen. Ombord finns även en diesel generator, inverters och laddare med hög kapacitet, stor batteribank, air condition i samtliga hytter, värmare, watermaker, ”full size” tvättmaskin och torktumlare, stora kylboxar, diskmaskin och 4-lågig gasolspis…

Utöver de goda segelegenskaperna erbjuder Gefion ett mycket komfortabelt boende för den som planerar leva ombord under längre tider såväl till sjöss, i hamn samt vid ankringsplatser.

Key Facts

 • Välplanerad layout med 4 hytter och bra utrymmen för 6-8 personer
 • Designad för att kunna seglas effektivt med liten besättning
 • Vitlackerad kolfibermast
 • Segelhantering sker från mittsittbrunnen
 • Hydrauliska vinschar
 • Hydrauliskt akterstag och uthal
 • Perkins 215 C
 • Hydraulisk upp- och nedfällbar bogpropeller, 25 hk
 • Air condition
 • Värmesystem
 • Water maker
 • Inverters
 • Batteriladdare
 • 24 V service batterisystem
 • Diesel generator

Information
 1. Yachtbyggare: Båtbyggarna AB, Sweden
 2. Båtmodell: Gefion 73
 3. Tillverkad: 1998
 4. Längd: 22.3 (m)
 5. Bredd: 5.37 (m)
 6. Djup: 4.5 (m)
Kontaktuppgifter
magnus-kullberg, Berthon Brokerage

Magnus Kullberg
Berthon Scandinavia
Tel: +46 79 079 55 45
E-Mail: magnus.kullberg@berthonscandinavia.se

Your Local Broker, Internationally

Berthon UK
(Lymington, Hampshire - UK)

Sue Grant
sue.grant@berthon.co.uk
0044 (0)1590 679 222

Berthon France
(Mandelieu La Napoule, France)

Bruno Kairet
bruno.kairet@berthonfrance.fr
0033 (0)4 93 63 66 80

Berthon Scandinavia
(Henån, Sweden)

Magnus Kullberg
magnus.kullberg@berthonscandinavia.se
0046 304 694 000

Berthon Spain
(Palma de Mallorca, Spain)

Simon Turner
simon.turner@berthonspain.com
0034 639 701 234

Berthon USA
(Rhode Island, USA)

Jennifer Stewart
jennifer.stewart@berthonusa.com
001 401 846 8404


Top

Search BerthonScandinavia.se