Najad 373 var en av de första modellerna som designades av Najadvarvets Eric Segerlind tillsammans med skeppsarkitekten Judel Vrolijc & Co. Najad 373 är, med sina relativt låga fribord, en mycket vacker båt, helt klart en av de snyggast Najadmodellerna om du frågar mig. Båten är byggd av de skickliga hantverkarna på det välkända svenska båtvarvet, beläget på Orust på svenska västkusten.

Najad 373 har en välskyddad mittsittbrunn med fast vindruta som tillsammans med sprayhooden och sittbrunnskapellet erbjuder superbra skydd även vid segling i det ibland lite kyliga och regniga skandinaviska väderförhållandena. Skrovet och däcket är traditionellt byggt i sandwichkonstruktion, med rodret monterat på en skedda och med blykölen bultad till det djupa kölsvinet.

Direkt vid nedgångstrappan finns toaletten, navigationsplatsen och den längsgående pentryt. Salongen har två soffor och ett bord med fällbar klaff. I den främre delen av båten finns gästkabinen med en V-koj. Akterut finns ”ägarhytten” som erbjuder en dubbelkoj, sittplats och gott om förvaringsutrymmen.

Najad 373 MALIA är en ren, väl underhållen båt som har familjeseglats av sin nuvarande ägare de senaste 7 åren. Den ljusa klädseln i salongen matchar perfekt med den handgjorda mahognyinteriören och erbjuder en varm, ljus och välkomnande atmosfär.

Den sittbrunnsmanövrerade rullmasten gör segelhanteringen enkel och effektiv och den kraftfulla Yanmar 54 hk motorn, tillsammans med bogpropellern gör manövreringen säker och enkel, även i blåsiga förhållanden.

Key Facts

 • 4 + 2 sovplatser i 2 kabiner och salongssofforna.
 • Rullmast.
 • Andersen vinschar.
 • Gennaker.
 • Elektrisk ankarspel.
 • Yanmar 54hk.
 • 3-bladig fällpropeller.
 • Bogpropeller.
 • Solpanel 100W.
 • 230 V batteriladdare.
 • Autopilot.
 • Radar.

Ägarens kommentarer

Najad 373 är en fantastiskt välseglande båt med riktigt snygga linjer. Den seglar bra med fulla segel (stor och genua) upp till ca 10 m/s, men är fortfarande lättdriven i svagare vindar. Den är mycket säker i grov sjö. I mittsittbrunnen sitter man väl skyddad bakom vindrutan och sprayhooden i kallt och blåsigt väder. Suverän finish både utvändigt och invändigt. Lättseglad med liten besättning tack vare rullsegel för både försegel och storsegel. Vi har använt båten som en ”sommarstuga” och som mest seglat från Göteborg ner till Malmö och sedan slussat oss tillbaka hem via Göta kanal. En resa på sammanlagt 7 veckor.


Information
 1. Yachtbyggare: Najad
 2. Båtmodell: Najad 373
 3. Tillverkad: 2000
 4. Längd: 11.3 (m)
 5. Bredd: 3.65 (m)
 6. Djup: 1.9 (m)
Kontaktuppgifter
magnus-kullberg, Berthon Brokerage

Magnus Kullberg
Berthon Scandinavia
Tel: +46 79 079 55 45
E-Mail: magnus.kullberg@berthonscandinavia.se

Your Local Broker, Internationally

Berthon UK
(Lymington, Hampshire - UK)

Sue Grant
sue.grant@berthon.co.uk
0044 (0)1590 679 222

Berthon France
(Mandelieu La Napoule, France)

Bruno Kairet
bruno.kairet@berthonfrance.fr
0033 (0)4 93 63 66 80

Berthon Scandinavia
(Henån, Sweden)

Magnus Kullberg
magnus.kullberg@berthonscandinavia.se
0046 304 694 000

Berthon Spain
(Palma de Mallorca, Spain)

Simon Turner
simon.turner@berthonspain.com
0034 639 701 234

Berthon USA
(Rhode Island, USA)

Jennifer Stewart
jennifer.stewart@berthonusa.com
001 401 846 8404


Top

Search BerthonScandinavia.se