Mäklarens kommentarer

Det finska varvet Finngulf Yachts Ltd grundades 1981 och först ut var den legendariska Finngulf 34. I samarbete med yachtdesignern Håkan Södergren nådde varvet fina framgångar 3/4 Ton World Cup 1981. Denna båt hade många innovativa lösningar som ansågs ligga långt före sin tid, av många ansedd som den snabbaste skandinaviska båten i denna klass. Detta blev starten på en framgångsrik historia där varvet fört arvet med snabba båtar vidare och dessutom blivit kända för en kompromisslös byggkvalitet. I början av 2000 talet inledde man ett nytt samarbete med den då unga och mycket lovande sjöarkitekten Karl-Johan ”Kamu” Stråhlmann. En av de nya modellerna som såg dagens ljus var Finngulf 41. Totalt har över 900 båtar byggts av Finngulf Yachs.

Finngulf 41 är designad för att erbjuda dig som skeppare enkel hantering och alla ombord oförglömliga seglingsupplevelser, det samma gäller oavsett om din besättning består av din familj eller en racing crew. Med eleganta, moderna linjer i kombination med handgjorda traditionella snickerier är detta en performance cruiser som känner sig lika hemma på långa offshoreseglingar som i trygg kustnära segling.

Segelhanteringen är väldigt smidig där alla fall, skot och kontrolllinor leds akterut till den rymliga sittbrunnen. Här har rorsman bra överblick över hela båten och det finns gott om sittplats för alla ombord. Under däck möts man av en öppen salong med ett L-format pentry direkt till styrbord och toaletten på babord sida. I förskeppet ligger Owners cabin med en rymlig v-formad dubbelbädd och sittplats. Salongen har två soffor och navigationsplatsen är vänd akterut. Dom båda akterkabinerna är symmetriska och ger god plats till gäster eller barnen i familjen.

Denna Finngulf 41 AURELIA har enbart haft två ägare och båda har tagit väldigt bra hand om henne. Båten är i mycket bra skick och har under dom senaste åren fått en uppdatering på elektroniksidan med bl.a. ny plotter, radar och solpaneler. Utöver nyligen gjorda uppdateringar så levererades AURELIA med en generös utrustningslista ifrån varvet, både större motor, bogpropeller och ett fint teakdäck finns i specen.

Key Facts

 • Konventionell mast with SLR bom.
 • Volvo Penta D2-55 motor.
 • Bogpropeller.
 • Storsegel och genua från North Sails -2017
 • Gennaker med strumpa.
 • Bogspröt -2021
 • Teak på däck och i sittbrunnen, refurbished -2018
 • Solpaneler -2021
 • AGM service batterier -2021
 • Ny Plotter och radar -2021
 • AIS -2021
 • Diesel värmare.
 • Elektrisk toalett -2021
 • Livflotte.
 • Vinterförvarad.
 • Två ägare.

Ägarens kommentarer

När vi köpte Aurelia, som andra ägare, letade vi efter en snabb 40 fots yacht med klassiska vackra linjer. När vi väl fick se henne i verkligheten var vi övertygade om att det var den perfekta båten för oss, och det har hon varit!

Vi har främst vistats i skärgården på svenska västkusten, men även seglat till Norge, Danmark och Gotland i Östersjön. Hon har visat sig mycket kapabel, oavsett förhållanden, och är en mycket snabb cruisingbåt för sin storlek. I hamn kommer ofta beundrare fram, nyfikna på att ta reda på märket och modellen.

Hon får ofta beröm för sitt utseende och många gånger kan folk inte tro att hon är en 20 år gammal båt.

På grund av andra planer de kommande åren har vi beslutat att låta henne gå till en ny omsorgsfull ägare, men hon kommer att vara saknad av oss.


Information
 1. Tillverkare: Finngulf Yachts Oy
 2. Båtmodell: Finngulf 41
 3. Båtnamn: AURELIA
 4. Designer: Karl-Johan Stråhlman
 5. Tillverkad: 2003
 6. Längd: 41’ / 12.50m
 7. LWL: 36’9” / 11.20m
 8. Bredd: 12’8” / 3.86m
 9. Min djup / Max djup: 6’1” / 1.85m
 10. Deplacement: 8,500kg / 18,739lb
 11. Kojer: 6 kojplatser i 3 kabiner / 1 toalett(er)
 12. Motor: 1 Volvo Penta D2-55 (55hp) Diesel
 13. Plats: Öckerö, Gothenburg, Sweden
 14. Pris: SEK2,195,000, VAT paid
Kontaktuppgifter
fredrik-sundberg-2020, Berthon Brokerage

Fredrik Sundberg
Berthon Scandinavia
Tel: +46 70822 02 09
E-Mail: fredrik.sundberg@berthonscandinavia.seTop

Search BerthonScandinavia.se