Mäklarens kommentarer

SPITFIRE är ett fint exemplar av den utmärkta 32 Grand Tornado från Windys modeller av skandinaviska sportkryssare. Hon har en bra utrustningslista och levererades med dubbla D4 300hk motorer ifrån Volvo Penta, med dessa når du en toppfart på över 45 knop och med hjälp av DuoProp dreven en optimal prestanda. Utöver dom fina maskinerna så är har hon också specificerad med bogpropeller, värmare, teak, Bianco klädsel i cockpit och Raymarine plotter och autopilot. Kvalitet och prestanda är kända ledord från det norska varvet och denna sportcruiser kommer inte att göra dig besviken. 32 Grand Tornado passar lika bra på längre turer utomskärs som lugna dagar i din bästa badvik.

SPITFIRE levererades ursprungligen av Berthon i England 2008 och har sedan dess bara haft 2 ägare. Nuvarande ägare har under de senaste åren investerat mycket i renovering av motorer och drev, bla har laddkylarna bytts och värmeväxlarna servats med nya ändlock. Hydraulcylindrarna har bytts till trimplanen och styrningen, hon har även fått ny laddare, batterier och ryggstödsdyna i sittbrunnen. Hon är professionellt underhållen och det finns så klart full servicehistorik.

Ägaren har haft stor glädje av henne men har bestämt sig för att köpa ny båt, hon ligger i Puerto Portals i Palma och vi hjälper dig med visning och transport om du inte vill stanna kvar i medelhavet vackra vatten.

Ägarens kommentarer

SPITFIRE är en fantastisk cruiser för dagsutflykter med sina fina soldäck och trevliga layout, hon visade även utmärkt prestanda på våra längre resor till Menorca och Ibiza, samt när vi flyttade henne från södra Frankrike till Mallorca. Övernattningar är mycket bra med en bekväm huvudhytt och alla praktiska faciliteter ombord. Hon genomgick en mycket omfattande service i april 2023, inklusive utbyte av både laddluftkylare, nya ändlock och service på värmeväxlare, byte av hydrauliska cylindrar på trim plan och styrning.


Information
 1. Tillverkare: Windy
 2. Båtmodell: Windy 32 Grand Tornado
 3. Båtnamn: SPITFIRE
 4. Designer: Hans J Johnsen
 5. Tillverkad: 2008
 6. Längd: 31’11” / 9.72m
 7. Bredd: 9’10” / 2.99m
 8. Min djup / Max djup: 3’3” / 1m
 9. Deplacement: 4,600kg / 10,141lb
 10. Kojer: 4 kojplatser i 2 kabiner / 1 toalett(er)
 11. Motor: 2 Volvo D4 EVC DP (300hp) Diesel
 12. Plats: Puerto Portals, Mallorca, Spain
 13. Pris: €134,950, VAT paid
Kontaktuppgifter
fredrik-sundberg-2020, Berthon Brokerage

Fredrik Sundberg
Berthon Scandinavia
Tel: +46 70822 02 09
E-Mail: fredrik.sundberg@berthonscandinavia.seTop

Search BerthonScandinavia.se