Swan 47 CB är en klassisk segelbåt designad av Sparkman & Stephens. Detta är en centerbords version av Swan 47. Swan 47 lanserades 1974 och 70 båtar byggdes av det välrenommerade varvet Nautor fram till 1985. Det är en högt ansedd cruising yacht känd för sin utmärkta seglingsprestanda och bekvämt boende. Centerboardversionen av Swan 47 har en infällbar köl som möjliggör ett variabelt djupgående och gör yachten väl lämpad för cruising även på grundare vatten. Med kölen nere får hon en bättre prestanda på kryssen och ökad stabilitet.

När det gäller seglingsprestanda var Swan 47 en framgångsrik båt på regattor, högt ansedd för sin snabbhet, smidighet och sjöduglighet. Swan 47:orna användes inte lika flitigt på tävlingsbanonorna idag men är istället en bekväm och snabb cruising båt, perfekt för familjesegling.

Linjerna på en Swan är mycket karaktäristiska och det garanterar alltid en båt med otrolig kvalitet, genomtänkta detaljer, säkerhet och seglingsglädje. Precis som andra Swan-modeller är hennes design och konstruktion på en annan nivå jämfört med andra produktionsbåtar, något man upplever och uppskattar under tuffa förhållanden till sjöss. Båten är lättseglad med en liten besättning tack vare en väldimensionerad däckslayout och utmärkt balans mellan segel och skrov.

Layouten är genomtänkt och upp till 8 personer kan bo ombord. I fören finns en rymlig förpik och i aktern Owner´s cabin, båda dessa har separat toalett med dusch. Salongen har generösa utrymmen för dig och dina vänner.

Sammantaget är Swan 47 en klassisk segelyacht som kombinerar tidlös design med prestanda, vilket gör den till ett utmärkt val för dina nya äventyr!

Denna Swan 47 CB, BEATRICE AF ÖCKERÖ, har renoverats och moderniserats på ett mycket smakfullt sätt av Kungshamns Marininredning AB och nuvarande ägare. Under de senaste 20 åren har det funnits en lång lista med arbeten som utförts på denna yacht. Det började med en återställning till den ursprungliga layouten i kombination med en förbättring av utrustningen ombord. En bogpropeller installerades och båten fick nya dynor, vinschar och elektrisk utrustning. Förpiken byggdes om och rörkojorna byttes ut mot en fin V-koj med ny däckslucka. Jobbet med inredningen utfördes under samma tid som skrovet fick en ny epoxibehandling och masten uppdaterades och målades. Till listan över större arbeten som har gjorts kan du även lägga till en totalrenovering av teakdäcket och en hel del ny utrustning. Om du vill ha hela historien, kontakta Berthon Scandinavia.

Key Facts

 • Konventionell mast med rullsystem på förstaget, vitmålad.
 • 7-8 kojplatser i ”Owner´s cabin”, salongen och förpiken.
 • 2 toaletter med dusch.
 • Volvo Penta TMD22-B 4-cylindrig diesel på 78hk.
 • Bogpropeller.
 • Renoverat teakdäck.
 • Elektrisk ankarspel med ankare i rostfritt.
 • 2 elektriska vinschar från Andersen.
 • Storsegel med fullattor och RCB-system.
 • Stående rigg bytt 2019.
 • Eberspächer D5-värmare.
 • Livflotte.
 • HD-radar från Garmin med plotter.
 • Imponerande service och underhållshistorik.

Information
 1. Yachtbyggare: Nautor Swan
 2. Båtmodell: Nautor Swan 47 CB
 3. Tillverkad: 1979
 4. Längd: 14.57 (m)
 5. Bredd: 4.19 (m)
 6. Djup: 2.9 (m)
Kontaktuppgifter
fredrik-sundberg-2020, Berthon Brokerage

Fredrik Sundberg
Berthon Scandinavia
Tel: +46 70822 02 09
E-Mail: fredrik.sundberg@berthonscandinavia.se

Your Local Broker, Internationally

Berthon UK
(Lymington, Hampshire - UK)

Sue Grant
sue.grant@berthon.co.uk
0044 (0)1590 679 222

Berthon France
(Mandelieu La Napoule, France)

Bruno Kairet
bruno.kairet@berthonfrance.fr
0033 (0)4 93 63 66 80

Berthon Scandinavia
(Henån, Sweden)

Magnus Kullberg
magnus.kullberg@berthonscandinavia.se
0046 304 694 000

Berthon Spain
(Palma de Mallorca, Spain)

Simon Turner
simon.turner@berthonspain.com
0034 639 701 234

Berthon USA
(Rhode Island, USA)

Jennifer Stewart
jennifer.stewart@berthonusa.com
001 401 846 8404


Top

Search BerthonScandinavia.se