Mäklarens kommentarer

När Beneteau lanserade Sense-modellerna markerade det början på en ny maritim livsstil, och Sense 55 tar konceptet med cruising och långfärdssegling ännu längre. Denna Beneteau-yacht utstrålar prestanda och elegans. Skrovens chines skapar ett brett aktre skrov, detta kombineras med dubbla roder som ger oöverträffad grepp i vattnet och toppklassig seglingsprestanda. Segelhantering görs enkel tack vare dubbla förstag, med fock på en självslående skena. Dubbla rattar ger en perfekt överblick över däck och segeltrim.

Oavsett om du letar efter en weekend för avkoppling eller en längre resa till havs kommer Sense 55 inte att göra dig besviken. Både dess exteriör och interiör har noggrant utformats för att förvandla livet till sjöss till en förtrollande upplevelse.

Interiören på Sense 55 är rymlig och badar i naturligt ljus, inspirerad av världens superyachter. Ägarens hytt har exceptionella funktioner: ett eget duschrum, ett personligt kontor, gott om funktionell förvaring och en stor golvyta. Gästerna kan njuta av två dubbla hytter som liknar lyxiga privata sviter. Om du har ytterligare besättning ombord finns det också en crew cabin och möjlighet att konvertera salongen och sittbrunnen till extra sovutrymmen. Pentryt är rymligt och liknar mer ett kök hemma än något du vanligtvis skulle hitta på en båt. Det är utrustat med alla bekvämligheter som diskmaskin, mikrovågsugn och en stor kyl och frys. Ovanför den 3-lågiga gasolspisen finns en inbyggd fläkt.

Denna Beneteau Sense 55, MARJEUX DEUX, seglar med sin första ägare. Ägaren har skapat en båt med en imponerande lista över smarta lösningar och utrustning. Standardutrustningen har ersatts med bättre komponenter, och det finns en unik lösning med trådlös styrning för manöversystemet. Hon har en stor kraftbank med batterier, och om du behöver mer finns det en effektiv generator. Raymarine har levererat en komplett uppsättning navigationsinstrument, inklusive både radar, AIS och en smart ekolodsenhet. Kamera och ljus finns tillgängliga för att göra alla manövrar så säkra som möjligt. Segelhanteringen underlättas med hjälp av kraftfulla elektriska vinschar från Harken.

Denna båt är i utmärkt skick och behöver upplevas. Kontakta oss gärna för att boka en visning. Hon är belägen i Stockholms norra skärgård, endast 30 minuter från Arlanda flygplats.

Key Facts

 • Konventionell mast från Seldén Mast.
 • Inre förstag, självslående skena.
 • Yanmar med Dock & Go, joystick kontrol.
 • Infällbar bow thruster.
 • Stern thruster.
 • 7 kojer i 3 kabiner + crew cabin
 • En ägare.
 • Dubbla elektriska ankarspel i fören.
 • Elektriska ankarspel i aktern.
 • Elektriska vinschar från Harken.
 • Raymarine navigationsutrustning.
 • Radar och AIS.
 • Generator.
 • Watermaker.
 • Solceller.
 • Vattenburet värmesystem.
 • Tvättmaskin / torktumlare.
 • Diskmaskin.
 • Teak i sittbrunnen och på badplattformen.

Ägarens kommentarer

Denna Beneteau Sense 55 står för vad modellens namn är – nämligen ”Sense” (Känsla). Hon har gett oss en ”Känsla” av total frihet och fått oss att känna stolthet som ägare av ett skepp som är så vackert och utstrålar ”Förnuft.” Hon har skapat och ramat in en ”Mening” för båtlivet som är omöjlig att förneka.

För att kunna njuta av livet ombord under längre perioder har vi uppgraderat elsystemet med kraftfull batteribank och solceller. Värmesystemet ombord är vattenburet och passar vårt skandinaviska klimat väldigt bra, det skapar en extra lyxig känsla ombord med handukstorkar på alla toaletter.

Vi har lagt extra vikt vid att kunna hantera och segla båten med liten besättning. För trygg o säker manövrering har vi löpande uppdaterat och utrustat henne med marknadsledande marina produkter. Det viktigaste är ZF/Beneteau Dock & Go Joystickstyrda system som tillsammans med Sleipners Side-Power nedsänkta bogpropeller i för och akter skapar en oslagbar möjlighet att manövrera henne i trånga hamnar. Sammankopplingen av dessa system har exklusivts designats för denna båt. Med hjälp av steglös manövrering och hold funktion så lägger man enkelt till och förtöjer båten själv.

Vi har seglat henne i Östersjön genom hela skärgården, till platser som Gotska Sandön och Gotland, såväl som till Danmark och Sveriges västkust, och tillbaka mot Tyskland runt Bornholm mot Gotland. Detta har möjliggjort att vi tillbringat så länge som över två månader ombord med en önskan att återvända så snart som möjligt.


Information
 1. Tillverkare: Beneteau
 2. Båtmodell: Beneteau Sense 55
 3. Båtnamn: MARJEUX DEUX
 4. Designer: Berret Racoupeau Yacht Design
 5. Tillverkad: 2014
 6. Längd: 56'5" / 17.20m
 7. LWL: 55'1" / 16.80m
 8. Bredd: 16'4" / 4.97m
 9. Min djup / Max djup: 7'10" / 2.40m
 10. Deplacement: 18,000kg / 39,683lb
 11. Kojer: 7 kojplatser i 4 kabiner / 3 toalett(er)
 12. Motor: 1 Yanmar 4JH4TE (75hp) Diesel
 13. Plats: Stockholm, Sweden
 14. Pris: SEK5,650,000, VAT paid
Kontaktuppgifter
fredrik-sundberg-2020, Berthon Brokerage

Fredrik Sundberg
Berthon Scandinavia
Tel: +46 70822 02 09
E-Mail: fredrik.sundberg@berthonscandinavia.seTop

Search BerthonScandinavia.se