Mäklarens kommentarer

Malö 37 är en välbyggd båt som passar perfekt för ett par eller en familj som uppskattar att tillbringa mycket tid ombord. Oavsett om du seglar eller ligger för ankare är Malö 37 en mycket bekväm och funktionell båt.

Malö 37 PENGUIN levererades 2009 till sin nuvarande (första) ägare. Sedan 2011 har båten använts för familjesegling i Skandinavien. PENGUIN har alltid underhållits professionellt – vilket tydligt märks på det fina allmänna skicket – och har under senare år förvarats inomhus under vintertid på Båtvårdsvarvet i Svineviken.

Den relativt stora aktersittbrunnen erbjuder, med sitt fällbara bord och lätthanterliga sittbrunnskapell, ett trevligt utrymme för socialt umgänge. Den fasta vindrutan tillsammans med sprayhooden ger utmärkt skydd i blåsiga och regniga förhållanden.

PENGUIN är utrustad med rullstor. Det finns fyra Andersen vinschar för hantering av segel. Storskotskenan är monterat på den karaktäristiska Malö targa-bågen istället för i sittbrunnen.

Layouten innefattar två hytter med dubbelkojer och en rymlig salong med två soffor och ett flexibelt bord med utdragsskiva. Pentryt är placerat till babord om nedgångstrappan. Navigationsplatsen och toaletten med dusch är placerade på styrbord sida om nedgången. Mängden förvaringsutrymme ombord är imponerande. Interiören är byggd i mahogny med bästa Malöfinish.

PENGUINS tekniska utrustning inkluderar autopilot, radar, bogpropeller och en 39 hk Yanmar-motor med axeldrift. Den mesta utrustningar ombord är original och i bra skick eftersom båten alltid servats och underhållits noggrant.

PENGUIN kan ses vid vår visningsbrygga i Henån. Om du är intresserad av en mycket välhållen Malö 37, vänligen kontakta Berthon Scandinavia.

Key Facts

 • 4 kojplatser i 2 hytter + 2 personer i salongen.
 • Rullstor.
 • 4 x Andersen vinschar.
 • Yanmar 39 hk.
 • Bogpropeller.
 • Autopilot.
 • Radar.
 • Teakdäck i gott skick.
 • Rymlig interiör med gott om förvaringsutrymme.
 • Alltid förvarad inomhus under vintersäsongen.
 • Alltid professionellt underhållen och servad.
 • Tillgänglig för visning vid Berthon Scandinavias visningsbrygga.

Ägarens kommentarer

PENGUIN levererades ny till mig 2009, och jag hade henne i Lymington, Storbritannien, under de 18 första månaderna. År 2009 och 2010 medverkade hon på Southampton Boat Show för visning av Malö UK. År 2011 tog jag henne till Sverige och sedan dess har hon varit i Östersjön och på svenska västkusten.

Varje år har hon lagts upp på land, oftast inomhus, och har bara seglats från maj till augusti eller september. Vi seglat i Danmark, Sverige, Norge, Finland och de baltiska staterna.

PENGUIN är en bekväm och lättmanövrerad båt och ungefär hälften av tiden har jag seglat henne ensam. Detta fungera utmärkt med rullmast, pålitlig autopilot och väl skyddade vaktplats under sprayhood med plottern nära tillhands – och hennes bogpropeller underlättar mycket vid förtöjning. Jag valde Malö 37 för den goda kvalitet och finish som Malö levererar samt för att hon erbjuder maximal komfort för 2 till 4 personer, ”armbågsutrymme” och praktiska egenskaper, så som enkelhet att röra sig runt i sittbrunnen, enorma förvaringsfack och stora vatten- och bränsletankar, snarare än att maximera antalet sovplatser.

Efter 14 lyckliga år säljer jag henne eftersom jag har för avsikt att pensionera mig från seglingen.


Information
 1. Tillverkare: Malö Yachts
 2. Båtmodell: Malö 37
 3. Båtnamn: PENGUIN
 4. Designer: Leif Ängermark
 5. Tillverkad: 2009
 6. Längd: 37’10” / 11.55m
 7. Bredd: 11’10” / 3.62m
 8. Min djup / Max djup: 5’10” / 1.8m
 9. Deplacement: 17,857lbs / 8100kg
 10. Kojer: 6 kojplatser i 2 kabiner / 1 toalett(er)
 11. Motor: 1 Yanmar 3JH4E (39hp) Diesel
 12. Plats: Henån, Sweden
 13. Pris: €225,000, VAT paid
Kontaktuppgifter
magnus-kullberg, Berthon Brokerage

Magnus Kullberg
Berthon Scandinavia
Tel: +46 79 079 55 45
E-Mail: magnus.kullberg@berthonscandinavia.seTop

Search BerthonScandinavia.se